Wedding crasher

La facultatea de jurnalism si stiintele comunicarii examenul consta intr-o proba de creativitate si expresivitate. M-am uitat mai devreme peste subiectele propuse, asa ca am zis sa incerc si eu. Asta mi s-a parut destul de interesanta:

Eşti la nunta fratelui tău. Cu 10 minute înainte ca mirii să se prezinte în faţa ofiţerului stării civile, o surprinzi din greşeală pe viitoarea soţie a fratelui în toaleta instituţiei, cu o sticlă de băutură într-o mînă. Construieşte o naraţiune pornind de la această situaţie.

Rămân în pragul uşii şi o privesc pentru câteva secunde. Femeia asta continuă să mă uimească. O cunosc de vreo cinci ani, de când a început să iasă cu frati-miu, şi de atunci imi este tot mai antipatică. Până în ziua de azi nu am reuşit să inţeleg ce l-a atras la ea, dar nu este momentul să îmi pun astfel de întrebări. Am zece minute să o fac să arate ca nouă, sau să o ascund undeva şi să găsesc o minciună credibilă.
Ştie că nu o plac. Clătinându-se pe tocuri, se întoarce spre mine şi rânjeşte. Mă abţin cu greu să nu o pocnesc peste faţa acoperită cu straturi groase de machiaj, gândindu-mă că un ochi vânăt ar putea să fie deja prea mult pentru o singură zi. Aleg să nu îi vorbesc şi o împing aproape brutal până în cea mai apropiată cabină, unde o forţez să se aşeze pe capacul de toaletă. Mă priveşte ironic, ba chiar cu dispreţ, în timp ce mă agit prin baie neştiind ce să fac.
Aş putea, desigur, să o las aici în starea în care este, să se facă de râs în faţa prietenilor şi familiei, dar ştiu că asta l-ar distruge pe Boris. Mă întorc spre ea şi îi zic: „Ascultă. Nu e prima oară când mă pui într-o situaţie ca asta. Numai eu ştiu de câte ori te-am cules noaptea din cluburi şi te-am adus la mine în apartament, numai să nu te vadă frati-miu aşa. Ai promis că te cuminţeşti, dar ai ales ziua asta să te faci din nou de râs. Mie mi-a ajuns”. Se pare ca observă exasperarea cu care rostisem micul discurs, care o amuză, astfel încat pufneşte într-un râs enervant, care o dezechilibrează. Îi cade sticla din mână, iar ea râde cu sughiţuri, amplificate de pereţii camerei micuţe. „Ştiu că sună copilăresc, dar te spun”, zic eu hotărâtă, şi mă întorc pe călcâie.
Nu apuc să fac doi paşi, că ma trezesc brusc pe burtă. Viitoarea mireasă sărise pe mine, de teamă să nu mă duc la Boris. Căzătura a fost cel puţin neplacută: acum amândouă avem rochiile murdare, suntem transpirate, ca să nu mai zic că mi-am şi scrântit glezna în cădere. Furioasă, o pocnesc peste ceafă, nu atât de tare cât ar fi meritat. Se pare că asta o trezeşte puţin, pentru că se năpusteşte din nou asupra mea, şi cădem pe gresia murdară a băii. Cu toate că rochia nu îmi lăsa prea multă libertate in mişcări, reuşesc să o imobilizez pe podea, şi am ocazia să îi ard şi câteva palme. Obosită, mă aşez pe jos şi îmi aprind o ţigară. În timp ce contemplam aspectul nereuşit al băii – gresia şi faianta albe, neîngrijite si prost îmbinate – Boris apare în pragul uşii. Strigătul său de uimire mă lasă rece. Logodnica lui zăcea pe podea, cu rochia şifonată şi murdară, machiajul întins, părul într-o balta de vodcă, şi îngâna ceva ce suna ca „Satisfaction” de la Rolling Stones.
Din nou, aleg să nu zic nimic. Ignor întrebările şi gesturile disperate ale lui Boris, care pare scandalizat de situaţie. Mă ridic şi sting lent ţigara în chiuvetă, apoi îmi recuperez de pe jos pantoful şi geanta, şi plec şchiopătând spre maşină, lăsându-i pe cei doi îndrăgostiţi să reprogrameze nunta.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Wedding crasher

  1. D-ra Ralu zice:

    Boris?not varza not varza, me likes!

  2. Maria zice:

    boris va fi inlocuit in caz de nevoie. dar pe moment nu stiam ce nume sa pun, si asa am ajuns la el. thanx :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s