Pink Floyd, Radiohead, Leonard Cohen, Metallica şi KUMM.

De azi scriu cu diacritice. Că aşa e corect, deşi o să dureze muuult până mă voi obişnui.

Articolul de azi este dedicat oamenilor pe care i-am cunoscut recent. Destul de mulţi ei ca număr, însă puţini ca indivizi care contează.

Începând cu începutul (nu-i aşa?)… Luciana. E prima tipă pe care am cunoscut-o la facultate. Mi s-a părut drăguţă, oarecum inocentă, dat fiind faptul că vine din provincie şi nu ştie cam cum merg lucrurile pe aici. M-a întrebat daca avem cluburi în oraş şi cum sunt. Nu prea îi place mecul şi insista să mergem la kfc. Eah. Nu am vrut să judec. Poate că noi suntem ciudaţi că ne petrecem atâta timp la mecul din romană. În fine. Mi-a povestit că e dintr-o localitate de lângă Piteşti, că are prieten de vreun an şi ceva, şi că el locuieşte în Anglia de mai mulţi ani, fără ca asta să fie vreo problemă majoră pentru relaţia lor. Ea m-a făcut să îmi dau seama că nu pot fi prietenă cu cineva care ascultă muzică prea diferită faţă de ce ascult eu. Nu e vreun fel de selecţie stupidă, ci doar incompatibilitate. După cum îmi este greu să mă înţeleg cu o persoană care nu are preferinţe muzicale. Ştiam de la început că nu vom deveni best frendz forevăr, iar acum nici nu mai prea vorbim. Şi uite de ce:

Mădălina. S-a lipit repede de Luciana, fiind amândouă din provincie şi având subiecte comune de discuţie ca şi cazarea, chiria etc. E genul de tipă la care te uiţi rapid şi îţi dai seama la ce să te aştepţi. Se adresează cu „fată”, poartă roz şi bluze deasupra burţii. Lunea trecută, ieşind de la cursuri, mi-a spus că nu îi suportă deloc pe „ăia”, adică grupul care mie mi se părea cel mai fain.

Şi pentru că am ajuns la ei… Pe Sergiu l-am observat din prima zi. Bine, nu era greu, având doar vreo 10 băieţi în an. Semăna cu Adi Despot şi mă abţineam cu greu să nu mă duc la el să-l întreb dacă ascultă viţa. Cred ca marţi sau miercuri am început să vorbim, totul pornind de la statusul lui de pe messenger. Prin el am cunoscut şi restul grupului, moment în care am zis „doamne-ajută” că există şi oameni d-ăştia în facultate. Laura este o tipă foarte tare, vine din viteazu şi se numără printre puţinii de la facultate care au terminat profil de mate-info. Facem sudoku la cursuri şi ea termină mereu mai repede. Se ştie cu Sergiu de mai multă vreme şi am înţeles că au şi o oarecare „istorie”. Mai e Mihai, care vine din Vâlcea şi s-a împrietenit foarte rapid cu ei. E genul de om din provincie despre care ai putea să juri că e din bucureşti. Pe restul nu îi cunosc prea bine, ceea ce înseamnă că voi continua altă dată. Probabil.

Restul oamenilor de la facultate reprezinză în general figuri care se diferenţiază cam aşa: tipa care seamănă cu profa de francă din liceu, blondele, tipa care seamănă cu katie holmes dar se agită prea mult, tipa care a fost cu mine în liceu dar habar n-am cum o cheamă, o altă tipă care a fost în liceu şi pe care am cunoscut-o abia aici, tipii dubioşi, tipa foarte foarte slabă… Şi tot aşa până se strâng vreo 150 de oameni.

Şi mai e cineva. Azi am fost la un training organizat de TNL la parlament, legat de cum se face o campanie. O chestie foarte mişto, cu un neamţ care a reuşit să îmi capteze permanent interesul faţă de tot ce spunea. Prin grămada de oameni care veniseră acolo din toată ţara (să zicem 20), am început să vorbesc cu un tip, ca să treacă timpul. Am aflat că îl cheamă Vlad, că are 23 ani şi lucrează la o firmă de advertising. A încercat să ma descurajeze în legătură cu domeniul şi se enerva când foloseam prea multe cuvinte în engleză. Ne-am minunat împreună în pauze de ceilalţi oameni care erau acolo şi am dezbătut posibilităţile de a organiza petreceri în casa poporului. Probabil ca l-am speriat când am solicitat, pe messenger, să îmi scrie top 5-ul formaţiilor/cântăreţilor lui preferaţi, spunându-i că este un fel de test. Să văd dacă putem fi prieteni. A preferat să nu-mi spună, considerând probabil imatură pretenţia mea. Nu am mai prea auzit nimic de la el de atunci.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s