Tanti Florica

M-am gândit să vă povestesc despre tanti Florica, una dintre cele mai simpatice vecine pe care le-am avut vreodată. Am ajuns să mă gândesc la ea azi, când îl aşteptam pe tata să coboare la maşină. Mă uitam fix spre geamurile ei, care acum sunt nişte termopane frumoase, cu jaluzele pretenţioase şi în spatele cărora stă cu totul altcineva.

Tanti Florica locuia la parter şi geamurile ei dădeau spre grădina din spate, pe care şi-o însuşise într-un mod cât se poate de firesc. Aşa că ea avea grijă de buruienile care creşteau acolo, mai ales de crizantemele care făceau mereu purici. Nimeni nu prea îndrăznea să rupă florile lu’ tanti Florica. Era mai mereu cu capul pe geam şi cu lopata/mătura la îndemână, ba chiar alerga destul de repede dacă o înfuriai.

Probabil că v-aţi dat seama că tanti Florica era o femeie puternică. Din păcate nu prea erau semne care să o dea de gol, că ar fi femeie. În afară de halatul tip rochie de casă pe care îl purta mereu, avea trăsături cât se poate de masculine: păr tuns la 1-2 cm, înaltă şi grăsuţă, totuşi musculoasă, voce răguşită… Şi să nu uit că principalele ei „accesorii” erau fie mătura, fie sapa, cu care ne alerga pe noi, copiii din bloc.

O salutam aproape milităreşte de câte ori îi vedeam capul pe geam. Niciodată Flori, tanti Flori sau alte prescurtări. Tanti Florica, săr’na! Ştiam că pârăşte părinţilor tot, asta dacă nu află oricum tot blocul când se lua la ceartă. Cu toate astea, era bine să o ai pe tanti Florica de partea ta. Mai veneau şmecheraşi pe la bloc care aveau chef de harţă, iar atunci numai ea putea să îi facă să ne lase în pace.

Mi-e dor de ea când ma uit la noii vecini de jos. O bătrânică liniştită s-a mutat în apartamentul lu’ tanti Florica, şi din când în când e vizitată de nepoata ei care o cam bate, din câte am auzit. Nepoata ei cred că îmi şi zgârie mie ocazional maşina, dintr-o incapacitate a ei de a înţelege că odată ce plăteşti pentru un loc de parcare, e al tău şi atât. Nu al ei, nici al soţului ei englez care vine cu ditamai range rover-ul în jurul căruia probabil că vor începe să graviteze celelalte maşini.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în povesti și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s