Bruxelles – part 1

M-am întors. Azi către blog, dar luni către casă. Acum chiar am avut motiv serios să nu scriu, că doar am fost în vacanţă. Şi dacă sunteţi stalkeri adevăraţi, veţi şti deja că am fost în Belgia timp de 6 zile, în minunatul oraş Bruxelles.

Eu am tot spus pe aici că Bruxelles-ul este locul meu preferat din lumea asta şi că mă simt acolo ca acasă, aşa cum ar trebui să mă simt acasă. Nu mi-am schimbat deloc părerea. Belgienii sunt oameni frumoşi şi amabili, mâncarea lor e bună şi pe toate gusturile, iar oraşul e absolut superb.

Am ajuns acolo cu Blue Air, decolând de pe aşa zis-ul aeroport Băneasa, unde aerul condiţionat încă nu a fost descoperit şi unde totul arată ca o mare budă publică. Am răsuflat uşuraţi când avionul a pornit către pistă, dar în scurt timp ne-am întors în „parcare”, pentru că ne lipseau nu ştiu ce indicatoare de bord. Şi dacă tot stăteam, hai să punem şi nişte kerosen, ca să se simtă lumea în siguranţă. Într-un final am decolat, cu vreo juma de oră întârziere, transpiraţi de la lipsa aerului condiţionat, dar bucuroşi pentru că totul avea să dispară în curând. Zborul a fost foarte ok, din punctul ăsta de vedere n-am ce reproşa Blue Air-ului.

Odată aterizaţi în Bruxelles, am luat trenul către oraş. Gândiţi-vă la trenurile lor ca la nişte metrouri, care vin cam la 10 minute pentru aceeaşi direcţie, şi se îndreaptă către mai toată ţara. De la gara centrală nu am avut de mers decât vreo 5 minute până la Grand Place, unde locuiam. La parter – magazin de perne brodate, şi probabil scumpe, la etaj – apartamente superbe care fac vacanţele oamenilor semnificativ mai frumoase.

A fost o isterie să descoperim apartamentul. Design minimalist, fără pereţi în adevăratul sens al cuvântului, numai nişte separatori care nu ajungeau până în tavan, o baie mascată, o bucătărie tip bar, mobilă de la IKEA şi tablouri cu TinTin. Şi geamuri mari de-a lungul pereţilor, fără vedere spre Grand Place, ci spre acoperişul vreunui magazin, însă ce mai conta. Ne-am pus pe făcut cafea, pe care probabil am şi uitat să o bem, fiind mai preocupaţi să descoperim fiecare colţişor al apartamentului.

Şi-apoi am ieşit din casă, să vedem ce ne aşteaptă. Dar despre asta voi vorbi în partea a doua, care va veni şi ea în curând.

Reclame
Acest articol a fost publicat în povesti și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Bruxelles – part 1

 1. leilana zice:

  tren care vine din zece în zece minute… sfântă vacă! când s-o pomeni aşa ceva şi pe aici? *sigh*

 2. Bruxelles zice:

  Am fost si eu in Bruxelles si nu pot sa zic ca m-a dat pe spate dar este un oras foarte misto…relaxat ;)

  • Maria zice:

   Pai da, despre asta cam zic şi eu. N-am fost să „check” în dreptul fiecărui obiectiv turistic (făcusem asta mai demult), ci să mă bucur de oraş şi atmosferă, care e grozavă.

 3. Pingback: Ce-i cu voi? | a plus tard crocodile

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s