Let your body walk out as the skies close in

Sau despre cum The Amsterdams au lansat aseară cel de-al doilea album al lor, Electromagnetica. Magia s-a întâmplat, ironic, în Kulturhaus, locul unde n-aş călca dacă n-aş şti că ratez ceva măreţ.

Având în vedere că evenimentul era anunţat la 9 jumate, am ajuns la club pe la 9 şi ceva, neavând mare lucru de făcut după muncă. Spre surpriza mea, am fost nevoiţi să aşteptăm afară până la ora anunţată pentru că dacă nu e coadă, Kulturhaus nu e clubul pe care îl evităm cu toţii. În fine. Înăuntru era muzica ok. Chiar dădeam din cap aprobator până când 3 melodii mai târziu văd că o iau de la capăt. Şi-au ţinut-o aşa, cu aceleaşi 3-4 piese până când Trouble Is/Hot Casandra au pornit iMac-ul şi s-au pus pe cântat. Cu ocazia asta am descoperit că Paul Ballo are voce faină, dar tot n-am înţeles cum e cu concertele astea unde jumătate din muzică vine, totuşi, din calculator.

După Trouble Is au urcat pe scenă Sophisticated Lemons, şi voi alege să mă ghidez după un vers deştept din The Maccabees care zice că if you’ve got no kind words to say you should say nothing more at all, pentru că băieţii ăştia chiar nu îmi plac, după cum nu mi-au plăcut nici hoardele de puştani care s-au înghesuit în primele rânduri să dea din cap pe muzica lor. Poate mă rafinez muzic-wise, sau poate sunt pur şi simplu snoabă, alegeţi voi ce vă place mai tare.

La The Amsterdams deja era înghesuială în faţă şi trebuia să fentez constant fie ţigările mult prea apropiate de ochii mei, fie diverşi dubioşi care nu aveau altceva mai bun de făcut în seara aia decât să respire aerul îmbibat de detergent din Kulturhaus. Văzând că n-am loc să mișc, am fugit lângă scenă de unde am reușit să și pozez câte ceva. Bă, concertul a fost frumos de tot. Am avut parte de piese foarte dragi, ca Burial ground for two, Kids in the garden, un On the run cu Electric Brother, Part of it și Coalmine, două piese pe care n-ai cum să stai locului, un Apologies perfect cu Vlad la tobe, un Fireworks cu pogo și o Academy of broken hearts care mi-a stat mult timp pe post de ringtone la telefon. Setlistul complet îl găsiți aici, alături de o cronică a întregii seri din partea sărbătoritei :)

The Amsterdams sună bine și fără tobar, mai ales pentru că reușesc să nu îi facă simțită lipsa. Iar Electromagnetica e un album care sună mult prea bine pentru România, atât live cât și pe CD. Spre diferență de Adolessons, primul album mare al trupei, care mi-a părut mereu fad în studio, dar este absolut exploziv live. Cu alte cuvinte, aseară a fost fain, dar nu pot să nu regret faptul că au ales Kulturhaus pentru eveniment, când există locuri mai faine unde s-ar fi putut ține. (exemplul Wings îmi vine în minte, club prin spatele Pieței Romane, cu cea mai bună sonorizare pe care am întâlnit-o în București. Și nu, nu zic asta doar pentru că era concert Kumm atunci.)

Puteți asculta albumul pe pagina lor de Facebook sau, mai simplu, îl puteți cumpăra din Cărturești. Iată și niște poze:

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame
Acest articol a fost publicat în concerte și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Let your body walk out as the skies close in

  1. leilana zice:

    „dacă nu e coadă, Kulturhaus nu e clubul pe care îl evităm cu toţii” – ahahahaha, bine zis! :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s