Cum te ferești de pericole când mergi pe bicicletă?

Din seria articolelor pe care voi nu vreți să le citiți, dar eu le scriu oricum în speranța că mă aleg cu o bicicletă roșie, iată un al treilea (și ultimul, promit!) articol din concursul Coca-Cola. De data asta întrebarea vine de la Cabral, care a făcut o listă destul de completă despre cum poți să ajungi întreg acasă după o zi de biciclit. Deci, cum ai putea să te ferești de pericole când mergi pe bicicletă?

1. Pentru cei mai fricoși sau cu părinți/parteneri panicoși, o soluție ieftină este hârtia cu bule. Gândește-te serios să investești într-un sul industrial și învelește-te sârguincios zi de zi. Schimbă costumul o dată pe săptămână și spală-l manual.

2. Dacă totuși ai început să dezvolți simțul ridicolului, investește într-o cască frumoasă, genunchere, cotiere, glezniere și alte încheieturi-ele. Recomand mănușile de sudură care protejează manichiura și, eventual, o vestă anti-glonț. Cu puțin noroc vei arăta ca un Robocop hipster periculos, deci nimeni nu va râde de tine și nu va încerc să-ți fure bicicleta.

3. Totuși, dacă ai un păr prea frumos să îl ascunzi sub cască, bufeuri care nu îți permit să porți vestă anti-glonț și alergie la plastic încins, sau pur și simplu ți se pare mai important să îți etalezi garderoba în mișcare, îți recomand Biblia de buzunar sau iconița de ghidon. Dacă ești ateu, poate ar fi mai eficient să negociezi cu Bokonon.

4. Echipează-ți bicicleta astfel încât să fie vizibilă de cât mai departe. Farurile cu xenon sunt ultimul răcnet, dar trebuie să fii cam cocalar să ieși pe stradă cu așa ceva. Pentru tovarășii hipsteri recomand beculețele de Crăciun: sunt colorate, au jocuri de lumini simpatice și nu scapă neobservate. Dacă nu ești nici hipster, nici cocalar, dar vrei să luminezi cu bicicleta, o soluție ar mai fi discobolul. Atârnă-l de cadru și fixează o lanternă puternică să bată fix în el. Nu-i de prost gust, îți spun eu.

5. Dar trebuie să te faci și auzit. Claxoanele sunt ok, doar că îți garantez că degeaba tot chinui soneria când eu tocmai am un concurs de karaoke în mașină. Fie îți iei o urlătoare de stadion, fie angajezi o trupă de peruani să te urmărească peste tot. Crede-mă, lumea se va da din calea ta cum n-ai visat niciodată.

6. Fugi de autobuze. Sunt parșive și n-au niciun pic de respect pentru ceilalți participanți la trafic. Să nu mergi în fața, spatele sau lateralul lor. Când vezi că se apropie un autobuz, dă-te jos de pe bicicletă și adăpostește-te. RATB-ul nu e deloc fericit că tu nu mai dai banii pe amenzi.

7. Fii umil. Mergi doar pe marginea străzii și pe benzile special destinate bicicliștilor. De asemenea, recomand să nu inițiezi conversații la semafor cu șoferii, de tipul „Haha, cât consumă bolidul tău, a? Te face plinul pe săptămână! Eu de banii ăia beau tot weekend-ul, fraiere!”. Se știe că mândria e un viciu care nu rămâne nepedepsit de capote de mașini, stâlpi, copaci, gropi sau șoferi ofticoși.

8. Există lucruri mai periculoase decât gropile, șoferii neatenți sau păsările răpitoare. Exact, copiii nesupravegheați din parc. Sunt ca niște jucării teleghidate care au făcut scurtcircuit la telecomandă. Nu știi când o zbughesc fix în fața ta, iar în urma coliziunii să știi că tot tu ieși pătat și bătut de părinți. De-aia nu recomand parcurile, mai ales în weekend. Totuși, dacă ții musai să biciclești fix în zilele în care toată lumea face asta, investește într-un proiector holografic pe care să-l atașezi bicicletei, apoi fă rost de două holograme cu Justin Bieber și Hannah Montana pe care să le proiectezi lateral și la depărtare sigură.

Sau, știi tu, fii atent și asigură-te că nu te pui singur în pericol. Zic și eu.

Reclame
Acest articol a fost publicat în random și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s